Produktaktivering.


Med Dolphin's nya Produktaktivering kan programmet med ditt serienummer endast användas på den dator du valt och kan inte användas av andra på deras datorer.

Ditt Dolphin program fungerar i 30 dagar som en demoversion tills dess det är aktiverat. Det krävs att du Aktiverar din produkt för att få en produktlicens och produkten blir då automatiskt en full version utan begränsningar. Du kan aktivera din produkt när som helst under de första 30 dagarna genom att välja "Aktivera nu", eller så kan du välja "Påmin mig senare".

Produktaktivering kan ske automatiskt om det finns en Internet uppkoppling eller manuellt om så inte är fallet. Aktivering via Internet är en automatisk procedur. Manuell aktivering kräver att du matar in en aktiveringskod som är baserad på din unika produktnyckel.

Du blir ombedd att aktivera din Dolphin produkt och det görs enkelt via dialogerna i programmet. Det finns flera alternativ:

 • Aktivera Nu. Klicka på denna knapp och aktiveringen utförs direkt. Produkten ansluter till Dolphin's aktiveringsserver. Om du har en nätverks- eller fleranvändarlicens så väljer du "Fleranvändarlicens" och matar in din aktiveringskod som anges på ditt program.

  • Internet aktivering.
   Internet aktivering är enklast eftersom aktiveringen är automatisk. Detta kräver en Internet uppkoppling. Proceduren ansluter till Dolphin's server som ger ditt program en aktiveringskod.

  • Manual aktivering.
   Den manuella processen kräver att du matar in en aktiveringskod som är baserad på din unika produktnyckel. Din produktnyckel syns under den manuella aktiveringsprocessen.
   För att få en aktiveringskod måste du kontakta din Dolphin återförsäljare och uppge din produktnyckel. Utifrån denna nyckel kan vi skapa dig en aktiveringskod.

 • Påmin mig senare. Du kan vänta med att aktivera din Dolphin produkt till senare. Om du väljer "Påmin mig senare" blir du påmind med jämna mellanrum att aktivera tillsammans med antal dagar kvar.

Avinstallation och ominstallation av produkten på samma dator betyder inte att produkten måste aktiveras igen. Om du behöver ytterligare en licens för att använda på en annan dator, vänligen kontakta din Dolphin återförsäljare.

Hårdvaruändringar.

Om du byter hårdvara i din stationära PC märks detta. Dolphin kan märka skillnaden mellan en mindre ändring (t.ex. uppgradering av grafikkortet) och byte av allt (t.ex. uppgradering av datorn).

Om datorns hårdvara ändras uppmanas du att omaktivera ditt Dolphin program. Ingen ytterligare aktivering går åt och programmet kommar att fortsätta fungera utan begränsningar.

Ominstallation.

Om du måste ominstallera ditt program - kanske hela Windows, måste du omaktivera ditt program. Ingen ytterligare aktivering går åt eftersom både hårdvaran och serienumret är samma. Aktiveringsservern skickar helt enkelt ut samma aktiveringskod igen.

Uppgraderingar.

Om du uppgraderar ditt program och behåller samma serienummer behöver du inte omaktivera.

Licens för en maskin.

Aktiveringsservern ger normalt ut 3 aktiveringar för varje serienummer, om inget annat är bestämt.

Site Licens.

Om en sitelicens är köpt får du en produkt i låda med manualer m.m. och en sitelicenskod (på ditt licens certifikat) vilken tillåter dig att installera den många gånger. Därefter justerar Dolphin antalet möjliga aktiveringar så att de matchar antalet installationer.

För mer information Läs Produktaktivering FAQ.