Om Dolphin


Det är vår vision att leverera oberoende till personer med en synskada eller med läs- och skrivsvårigheter över hela världen. Med över 160 miljoner personer med synskada och 600 miljoner med läs- och skrivsvårigheter så är detta inte en liten utmaning. Men vi är beslutsamma att erbjuda en förändring för alla med dessa behov och har arbetat hårt med det målet sedan Dolphin grundades 1986.

Noel Duffy, Dolphin Computer Access AB

Oberoende innebär olika erfarenheter för alla människor. För några av våra kunder innebär det att få sitt första jobb, för andra betyder det möjligheten att kunna läsa sin post igen efter att fått synen försämrad på äldre dagar. Att bidra till att kunna möjliggöra sådana unika händelser är exakt det som dagligen driver oss att fortsätta utveckla produkter i världsklass som är innovativa och enkla att använda.

Dolphin har sina rötter inom tillgänglighetsteknikområdet och vi är stolta över att ha utvecklat ett av de första kommersiella skärmläsningsprogrammen. När det kommer till tillgänglighetsprogram vet vi att en lösning inte passar alla, så vi fokuserar på att utveckla den perfekta programvaran för varje användare. Detta innefattar att göra otillgänglig IT tillgänglig för människor i arbetslivet tack vare SuperNova med scripting möjligheter samt göra det möjligt för äldre att använda sin dator för att t.ex. surfa på Internet, hantera sin e-post och läsa sin post med hjälp av Dolphin Guide.

Sedan starten har vi varit ett av de marknadsledande företagen med innovationer som SuperNova, den enda programvaran som innehåller kombinationen förstorings- och skärmläsningsfunktioner med stöd för talsyntes och punktskrift. Vi var också det första företaget att erbjuda hjälpmedelsprogram som körs från en USB-enhet, Dolphin Pen. Vårt Alt Format team är ledande inom området att göra texter tillgängliga och uppspelning av tillgängliga texter för personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi samt för personer med synskada. I vårt produktsortiment finns produkterna EasyConverter, EasyProducer och EasyReader.

Sedan vår anspråkslösa start i ett litet kontor i Worcester för mer än 20 år sedan, har det fortsatta stöd vi har fått från våra kunder tagit Dolphin vidare. Idag är vi över 70 medarbetare som stödjer vår internationella grupp av användare från våra kontor i New Jersey, Falköping, Worcester och Durham.