Dolphin Publisher v3.01 släppt!

Stöd för fler input- och ouput-format samt möjlighet att paketera EasyReader Express

18th Oct, 2010

Dolphin Computer Access kan stolt annonsera release av Dolphin Publisher v3.01; ett premiumverktyg för att skapa all slags DAISY-material med mänskligt inläst eller talsyntesgenererat tal.

Dolphin Publisher v3 erbjuder nu producenter av DAISY-material en ännu större flexibilitet. Stöd för ytterligare input-format har lagts till liksom möjligheten att skapa DAISY3 i tillägg till DAISY 2.02-formatet.

Mattias Karlsson, AltFormat Product Manager på Dolphin säger:

Image: Open quotation marksDolphin Publisher behöver hållas uppdaterad med stöd för de olika format som kunderna efterfrågar. Stödet för nya input-format såsom DOCX, NIMAS och oskyddad EPUB, möjligheten att skapa både DAISY 2.02 och DAISY 3 ger alla som producerar material i DAISY-format en utökad flexibilitet att erbjuda alla som läser böcker och annat material i DAISY-format en bättre läsupplevelse."

Dolphin Publisher v3.01 innehåller nu också en smidig direktkoppling som ett automatiskt steg i produktionsprocessen för att paketera EasyReader Express i DAISY-materialet. EasyReader Express lägger till en Express-version av Dolphins populära uppspelningsprogramvara EasyReader till DAISY-materialet. Med EasyReader Express inkluderad i DAISY-materialet, kan den som skall läsa materialet öppna och läsa sitt DAISY-material på ett ögonblick. Ingen installation av en uppspelningsprogramvara krävs, det är bara att öppna sitt DAISY-material och uppspelningen startar direkt. Givetvis kan man även välja att använda en annan uppspelningsprogramvara som redan finns installerad på datorn om man föredrar det.

Dolphin Publisher v3.01 kunder med en EasyReader Express prenumeration kan nu smidigt lägga till EasyReader Express under tiden man bygger DAISY-materialet i Dolphin Publisher. Mattias fortsätter att förklara fördelarna med att lägga till EasyReader Express till DAISY-material:

Image: Quotation marks openEasyReader Express innebär att utgivaren säkerställer att mottagaren av DAISY-materialet alltid har tillgång till möjligheten att läsa upp sitt DAISY-material och dra nytta av formatets alla fördelar via en PC. Det betyder också att man enkelt kan läsa DAISY-materialet på vilken PC som helst oavsett om det finns en uppspelningsprogramvara installerad sedan tidigare eller inte. Det är bara att ladda DAISY-materialet och uppspelningen startar direkt"

Läs mer om Dolphin Publisher på Dolphin website, inklusive en komplett förteckning över vad är nytt i version 3.01.

Hitta mer information om EasyReader Express på vår hemsida.