logo

Dolphin Guide

Datorovana, inget hinder!

< produktöversikt

Nyheter i denna version av Dolphin Guide?


Läs om den senaste uppdateringen: release notes för 9.05

Nyheter i version 9 (released: 04/08/2014)

Guide v9 erbjuder personer med någon form av synskada smidig åtkomst och läsning av tiotusentals talböcker samt olika taltidningar. Förstoringsanvändare erbjuds tryckskärmsstöd (touch support) för de senaste Windows 8.1 tablet-enheterna, bärbara och externa bildskärmar med stöd för tryckskärm.

Bokhyllan i Guide

Enkel åtkomst till epost, dokument och internet garanteras via det talande menysystemet i Guide. Bokhyllan i Guide erbjuder tillgång till talböcker och taltidningar direkt inifrån Guide.

Bild på menyn Bokhylla i Guide. Bilden är från den engelska språkversionen av Guide.

Bild på ikon för videopresentation För en presentation av Bokhyllan i Guide se vår korta video presentation (engelsk video).

Genom talande menyer erbjuds enkel åtkomst till talböcker, tidskrifter och taltidningar. Detta är möjliggjort via samarbete med olika innehållsleverantörer:

Läsning

Sök i tillgängliga online-bibliotek och ladda ned din bok. När den är nedladdad kan du läsa boken direkt i den inbyggad läsaren i Guide.

Bild på Läsaren i Guide. Bilden är från den engelska spårkversionen av Guide.

Att läsa t.ex. en bok i Guide är enkelt. Tryck F8 för att starta och stanna läsningen, pil upp respektive ned för att hoppa till nästa och föregående rad.
Genom att trycka ESCAPE i läsaren presenteras fler uppläsningsmöjligheter:

Bild på bokmenyn i Guide. Bilden är från den engelska språkversionen av Guide.

Stöd för tryckskärm

Menysystemet i Guide är nu tillgängligt för förstoringsanvändare på Windows 8.1 tablet-enheter och datorer utrustade med tryckskärm.

Bild på en Windows tablet med Guide installerad. Bilden är från den engelska versionen av Guide.

Bild på ikon för videopresentationFör en presentation av tryckskärmsstödet i Guide se vår korta video presentation (engelsk video).
Enkla gester gör det smidigt att använda Guide i kombination med en tryckskärm:

Du kan också använd knapparna på tryckskärmspanelen i Guide för att välja menyalternativ, gå bakåt till föregående meny, zooma in och ut, start och stanna uppläsningen i Guide, starta och stänga av talet samt få hjälp om ditt nuvarande menyalternativ.
I de situationer när du behöver skriva in text, öppnas ett högkontrast, storstilt skärmtangentbord i Guide. Om du föredrar att inte skriva in text via skärmtangentbordet så ansluter du ett vanligt tangentbord via USB-porten.

Bild på skärmtangentbordet i Guide (engelsk)

Nya talsyntesröster, Vocaliser Expressive voices

Guide 9 innehåller Vocaliser Expressive talsyntesröster från Nuance. Dessa röster ingår i din Guide-licens. Fr.o.m. Guide 9 utgår Realspeak-rösterna och ersätts helt med Vocalizer Express. Guide är kombatibel med SAPI5-röster från Infovox. Infovox talsyntesröster licenseras separat från Guide.

Stöd för Dolphin tangentbord

Guide 9 är kompatibell med Dolphin tangentbordet. Dolphin tangentbordet är ett högkontrast i färgkombinationen vit text på svart bakgrund QWERTY tangentbord med symboler i storstil. Dolphin tangentbordet erbjuder specifika 'snabbknappar' för direkt åtkomst till vissa Guide-funktioner.

Bild på Dolphin tangentbordet (engelsk)

Via 'snabbknapparna' kan du direkt justera förstoringsgraden, starta och stänga av talet, ändra talhastighet, öppna epost-funktionen, öppna internetläsaren i Guide m.m. Följ denna länk för mer information om Dolphin tangentbordet.For a complete list of features in each release and the latest updates, visit the Dolphin Guide Versionshistorik