Lasa böcker från Legimus, med SuperNova

Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=GNtdWoyTWec SuperNova erbjuder dig att söka efter ladda ned och läsa talböcker från Legimus. Du kan testa SuperNova genom att ladda ned en 30-dagars kostnadsfri demoversion av SuperNova från https://www.yourdolphin.com/supernova

Transcript

När du har laddat ned en talbok från Legimus kan du öppna och läsa den när du vill i SuperNova.

 

På “Media”-fliken i SuperNova kontrollpanel väljer du knappen “Böcker”. Härifrån kan du välja att läsa din nuvarande bok via menyalternativet “Fortsätt läsning” eller så kan du söka bland dina övriga böcker i menyalternativet “Mina böcker”.

 

Här hittar du samtliga böcker som du har laddat ned till din bokhylla sedan tidigare. Använd pil upp- och pil ner-knapparna eller musen för att flytta dig i listan bland dina nedladdade böcker. Tryck Retur-tangenten för att öppna fönstret med bokinformation. I detta fönster erbjuds du tre olika knappar placerade i det övre vänstra hörnet.

 

För att läsa boken tryck på knappen Läs nu. Vill du flytta den nedladdade boken till ett USB-minne eller till din bärbara DAISY hårdvaruspelare, klicka på knappen Skicka till placerad i mitten och välj enhet i listan med alternativ med hjälp av pil upp- och pil ned-knapparna eller musen. För att radera boken, välj knappen ta bort bok placerad längst till höger av de tre knapparna. SuperNova ställer en kontrollfråga och ber dig bekräfta att du verkligen vill radera boken.

 

När du klickar på spela-knappen öppnas boken i Supernovas läsare. Här kan du göra inställningar för utseendet på bokinnehållet för att det skall passa dina personliga behov och önskemål. Detta utan att du behöver förändra eller att det påverkar SuperNova´s generella förstoringsinställningar.

 

För att förstora textstorleken gå till det övre högra hörnet av fönstret. Här finns tre knappar, du förstorar leken texten i boken med hjälp av knappen placerad i mitten. För att minska förstoringen av texten tryck på knappen placerad längst till vänster.

 

När du är redo att läsa boken tryck på spela-knappen placerad i mitten ovanför läsfönstret genom att trycka mellanslag eller klicka med musen. För att stoppa eller pausa läsningen tryck på spela/pausknappen igen.

 

Du kan också använda SuperNova för att snabbt navigera till specifika kapitel i boken. Klicka på knappen rubriker. Knappen hittar du längt upp till vänster ovanför läsfönstret i fönstrets övre vänstra del. Klicka med musen eller använd pil upp- och pil nertangenterna för att navigera i innehållsföretckningen. Tryck Retur-tangenten för att gå till valt kapitel.

 

För att stänga läsaren i SuperNova tryck på knappen avsluta. Knappen är placerad till höger ovanför läsfönstret.

 

För mer information om SuperNova, eller för att ladda ned en 30-dagars demoversion besök vår hemsida yourdolphin.com/supernova