Jak používat GuideReader - Pro televizi

V tomto videu se dozvíte, jak pro ovládání programu GuideReader používat dálkový ovladač Dolphin. Zjistěte více na https://yourdolphin.com/guidereader

Transcript

V tomto videu se dozvíte, jak pro ovládání programu GuideReader používat dálkový ovladač Dolphin. Ovladač Dolphin je stejný jako dálkový ovládač k běžnému televizoru, díky čemuž se s ním uživatelé naučí pracovat velmi rychle.

 

Na ovladači Dolphin jsou 4 skupiny tlačítek.

 

První skupinou tlačítek je kruhová podložka ve středu dálkového ovladače, která umožňuje pohyb po položkách na obrazovce a výběr požadované položky. Na další položku na obrazovce se přesunete stisknutím pravého okraje kruhové podložky,

 

[GuideReader: Knihy, dva ze šesti. Chcete-li číst knihu, vyberte tuto možnost. Noviny a časopisy, tři ze šesti. Chcete-li číst noviny, vyberte tuto možnost.]

 

K předchozí položce se vrátíte stisknutím levého okraje kruhové podložky.

 

[GuideReader: Knihy, dva ze šesti. Chcete-li číst knihu, vyberte tuto možnost]

 

Až najdete požadovanou položku, stiskněte tlačítko OK ve středu kruhové podložky, tím položku vyberete.

 

Druhá skupina tlačítek se nachází pod kruhovou podložkou a obsahuje dvě tlačítka oddělená hmatným bodem. Tlačítko nalevo od hmatného bodu je tlačítko „Zpět“, které Vás kdykoli vrátí na předchozí obrazovku. Tlačítko napravo od hmatného bodu je tlačítko „Reproduktor“. Slouží k přerušení řeči a k zopakování řečeného.

 

[GuideReader: Knihy, dva ze šesti. Chcete-li číst knihu nebo najít knihu z online-]

 

Třetí skupina tlačítek se nachází pod hmatným bodem a obsahuje jedno dlouhé tlačítko se symbolem „plus“ na pravé straně a symbolem „mínus“ na levé straně. Stisknutím symbolu „plus“ nebo „mínus“ zvýšíte nebo snížíte hlasitost. Podržením symbolu „plus“ nebo „mínus“ zvětšíte nebo zmenšíte míru zvětšení.

 

Čtvrtá skupina tlačítek se nachází nad kruhovou podložkou v horní části dálkového ovladače. Tlačítko v levém horním rohu je tlačítko „Akce“. Pomocí něho otevřete seznam dostupných akcí pro funkci, kterou právě používáte. Tlačítko použijete, například pokud čtete knihu a chcete přeskočit na novou kapitolu. Vždy, když jsou k dispozici nějaké akce, budete informováni hlasovým výstupem a v levém horním rohu obrazovky se objeví modré tlačítko.

 

Tlačítko v pravém horním rohu dálkového ovladače je tlačítko „Nápověda a informace“. Pomocí něho můžete získat informace jako například čas a datum, zda jste připojeni k internetu či zda máte nová oznámení. Vyberete-li první položku v menu, kterou je „nápověda“, zobrazí se Vám užitečné rady pro funkci, kterou právě používáte.

 

Poslední malé tlačítko v pravém horním rohu dálkového ovladače je tlačítko Párování. Budete jej potřebovat pouze tehdy, budete-li chtít k programu GuideReader připojit nový dálkový ovladač Dolphin.

 

Zapamatujte si:

- Na dálkovém ovladači Dolphin jsou čtyři skupiny tlačítek

- Stisknutím okrajů kruhové podložky se přesouváte po položkách na obrazovce a stisknutím tlačítka OK uprostřed požadovanou položku zvolíte

- Tlačítko vlevo od hmatného bodu je tlačítko Zpět, které Vás vrátí zpět na předchozí obrazovku.

- Tlačítko vpravo od hmatného bodu je tlačítko Reproduktor, které přeruší řeč a zopakuje řečené.

- Stisknutím tlačítka plus nebo mínus změníte hlasitost, jejich přidržením změníte zvětšení.

- Tlačítko Akce je vlevo nahoře, tlačítko Nápověda a informace je vpravo

 

Doufáme, že se Vám program GuideReader líbí. Nezapomeňte, že kdykoli budete potřebovat pomoc, můžete se obrátit na svého prodejce.