GuideReader gebruiken - Voor televisie

In deze video, leren we u met uw Dolphin Afstandsbediening GuideLezer te gebruiken. Meer informatie op https://yourdolphin.com/support

Transcript

In deze video, leren we u met uw Dolphin Afstandsbediening GuideLezer te gebruiken. De Afstandsbediening van Dolphin Lijkt op de afstandsbediening van uw TV, dus zal het bekend zijn en eenvoudig te bedienen.

Er zijn vier groepen knoppen op de afstandsbediening.

De eerste groep knoppen is een grote cirkelvormige druktoets in het midden van de afstandsbediening waarmee u door de items op het scherm kunt lopen en één selecteren die u wilt gaan gebruiken. Druk op de ‘rechterkant’ van de cirkelvormige druktoets om naar het volgende item te gaan op het scherm.

[GuideLezer: Boeken, twee van zes. Selecteer voor het lezen van een boek deze optie. Kranten en tijdschriften, drie van zes. Selecteer voor het lezen van een krant deze optie.]

En druk op de ‘linkerkant’ van de cirkelvormige druktoets om terug te gaan naar het vorige item. 

[GuideLezer: Boeken, twee van zes. Selecteer voor het lezen van een boek deze optie.]

Wanneer u een item heeft gevonden waarmee u wilt werken drukt u op de OK knop in het midden van de druktoets om het te selecteren.

De tweede groep met knoppen zijn te vinden onder de cirkelvormige druktoets en bevat twee knoppen met een voelbare punt ertussen. De knop aan de linkerkant van deze voelbare punt bevindt zich de ‘Terug’ knop. Gebruik deze terug knop als u op elk willekeurig moment terug wilt keren naar het vorige scherm. De knop aan de rechterkant van de voelbare punt is de ‘Luidspreker’ knop. Gebruik deze luidsprekerknop om de spraak te onderbreken en de melding te herhalen.

[GuideLezer: Boeken, twee van zes. Voor het lezen van een boek of een boek online te zoeken -]

De derde groep knoppen bevindt zich onder de voelbare punt en bevat een lange knop met een ‘Plus’ symbool rechts en een ‘Minus’ symbool links. Druk op de ‘plus’ of de ‘minus’ knop om het volume te verhogen of verlagen, of houdt de ‘plus’ of de ‘minus’ knop ingedrukt om de vergroting te verhogen of te verlagen.

De vierde groep knoppen bevindt zich boven de cirkelvormige druktoets bovenin de afstandsbediening. De knop aan de linkerkant van de afstandsbediening is de ‘Acties’ knop. Gebruik deze knop om een lijst met Acties te openen voor de functie die u actueel gebruikt. Als u bijvoorbeeld een boek leest en u wilt springen naar een nieuw hoofdstuk, druk dan op de Acties knop. Wanneer er acties aanwezig zijn wordt dit gemeld met spraak en een blauwe knop verschijnt links bovenin het scherm.

De knop bijna rechts bovenin de afstandsbediening is de ‘Help en Informatie’ knop. Gebruik deze knop om nuttige informatie over uw apparaat te verkrijgen zoals de tijd en datum, of u verbonden bent me t het Internet, en of u nieuwe meldingen heeft. Selecteer de eerste optie in het menu, genaamd “help”, en u krijgt tips over de functie die u momenteel gebruikt.

Als laatste kleine knop geheel rechts bovenin de afstandsbediening is de Koppelknop. Deze knop is alleen ooit nodig wanneer u een nieuwe Dolphin Afstandsbediening aan GuideLezer moet koppelen.

Onthoudt:

  • Er zijn vier groepen met knoppen op uw Dolphin Afstandsbediening.
  • Druk op de zijkanten van de cirkelvormige druktoets om door de items op het scherm te lopen en druk daarna op de ‘OK’ knop in het centrum om het item te selecteren.
  • De knop links van de voelbare punt is de ‘Terug’ knop waarmee u teruggaat naar het vorige  scherm.
  • De knop rechts van de voelbare punt is de Luidspreker knop die de spraak onderbreekt en herhaalt.
  • Druk op plus of minus om het volume te wijzigen of houdt ze ingedrukt om de vergroting te veranderen.
  • De acties knop bevindt zich bijna links bovenin en de Help en Informatie knop rechts.

We hopen dat u plezier heeft van GuideLezer. Tevens kunt u op elk willekeurig moment hulp vragen door contact op te nemen met uw lokale leverancier.