Hur du ändrar textinställningar – EasyReader för Mac (10.15 Catalina)

I denna video presenteras hur du gör inställningar och anpassningar för hur texten presenteras visuellt för att passa dina personliga behov och önskemål. Se fler videor på <a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLO2Cuw0FJsbz6p_1GZm_nLeLXtkQauBIf">https://www.youtube.com/playlist?list=PLO2Cuw0FJsbz6p_1GZm_nLeLXtkQauBIf</a> Ta reda på mer på <a href="https://www.legimus.se/102552/lasprogram-for-mac">https://www.legimus.se/102552/lasprogram-for-mac</a> Behöver du hjälp se information i programmets hjälpfil, besök oss online på <a href="https://www.yourdolphin.com/support">https://www.yourdolphin.com/support</a>, skicka ett email till <a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>

Transcript

I denna video presenteras hur du gör inställningar och anpassningar för hur texten presenteras visuellt för att passa dina personliga behov och önskemål.

När du har en bok öppnad presenteras knappen ’Textinställningar’, knappen hittar du ovanför läsfönstret placerad i det övre högra hörnet.

I ’Textinställningar’ utför du dina personliga inställningar. Ställ in önskad storlek för texten genom att dra markören i reglaget ’Textstorlek’ sidledes. För att byta till ett annat typsnitt klicka på pilen placerad höger om ’Typsnitt’, du erbjuds att välja från en lista med olika typsnitt.

Nedanför inställningen av typsnitt finns dragreglage där du ställer in dina värden för marginaler, rad- och teckenavstånd. Klicka på respektive reglagen för att göra de inställningar som passa dig och dina behov bäst.

Placerat längst ned i panelen hittar du alternativ för att ändra de färger som används för att presentera textinnehållet. Klicka på pilen till höger om ‘Tema’ för att välja något av de fördefinierade färgscheman som medföljer. Alternativt kan du manuellt ändra förvalt färgalternativ för text, bakgrund , mening eller ord.

Vi hoppas att du får mycket nytta och nöje av din EasyReader. Behöver du hjälp se information i programmets hjälpfil, besök oss online på yourdolphin.com/support, skicka ett email till [email protected] eller ring oss på Dolphin