EasyReader - Belirli kelimelerin telaffuzunu değiştirme

EasyReader'ın ses ayarlarında 'Telaffuz' seçeneğini kullanarak bazı kelimelerin EasyReader'ın sesleriyle telaffuz edildiği şekli değiştirebilirsiniz:

  1. Okuyucuda, ekranın sağ üst köşesindeki 'Ses ayarları' düğmesine dokunun
  2. 'Telaffuz’ kısmında liste adını duyduğunuz açılır listeden yanlış telaffuz listelerinizi seçin veya yeni bir liste oluşturmak için 'Yeni telaffuz listesi' düğmesini seçin
  3. Listenize yeni bir giriş eklemek için 'Telaffuz listesini düzenle' düğmesini kullanın.
  4. EasyReader'ın doğru okumadığı kelimeyi 'orijinal kelime' alanına yazın
  5. EasyReader'ın ‘İstenen telaffuz’ alanina kelimeyi telaffuz edilmesini istediğiniz biçimde yazın. Kelimenin doğru telaffuz edildiğini kontrol etmek için test düğmesini kullanın.
  6. Sözcüğün telaffuzundan memnun olduğunuzda, 'listeye kaydet'i seçin, ardından Okuyucuya dönmek için ekranın sol üst köşesindeki' geri 'veya' kapat 'seçeneğini seçin.

Bir telaffuz listesi oluşturduktan sonra, pop-up araç çubuğunu kullanarak hızlıca belirli kelimeler ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için:

  1. Yanlış telaffuz edilen kelimenin üzerine dokunun ve parmağınızı basılı tutun. Parmağınızı kaldırdığınızda, EasyReader bir pop-up araç çubuğu açar
  2. Açılan araç çubuğundan 'düzeltme ekle' düğmesini seçin. EasyReader telaffuz listesi ekranını açar ve yanlış telaffuz edilen kelimeyi 'orijinal kelime' alanına ekler
  3. EasyReader'ın ‘İstenen telaffuz’ alanina kelimeyi telaffuz edilmesini istediğiniz şekliyle yazın. Kelimenin doğru telaffuz edildiğini kontrol etmek için test düğmesini kullanın.
  4. Sözcüğün telaffuzundan memnun olduğunuzda, 'listeye kaydet'i seçin, ardından Okuyucuya dönmek için ekranın sol üst köşesindeki' geri 'veya' kapat 'seçeneğini seçin.