Ladda ned en bok från Inläsningstjänst (EasyBookshelf V6)

Denna video beskriver hur du loggar in i, söker efter och laddar ned en bok från Inläsningstjänst samt hur du startar uppläsning av en nedladdad bok i den inbyggda Läsaren i EasyBookshelf. Ta reda på mer på https://yourdolphin.com/easyreader-for-windows

Transcript

Välkommen till denna video för EasyBookshelf.

I denna videopresentation kommer vi att logga in i, söka efter, ladda ned och läsa en bok från Inläsningstjänsts on-line katalog. Katalogen med innehåll från Inläsningstjänst är ett av de online-bibliotek med böcker i tillgängligt format som kan nås via EasyBookshelf. 

Till att börja med väljer vi alternativet ”Inläsningstjänst AB” i listan över on-line bibliotek under fliken ”Online”. Startsidan för Inläsningstjänst i EasyBookshelf öppnas. Det krävs att man är kund och har inloggningsuppgifter hos Inläsningstjänst för att kunna ladda ned och läsa böcker ur katalogen. Ange användarnamn och lösenord och klicka på knappen ”Logga in”. Nu är vi inloggade och kan börja leta efter den bok vi vill läsa. 

Klicka på ”Inläsningstjänst AB” och alla bokkategorier för presenteras. Vi kan välja en av dessa kategorier för att filtrera sökningen. Vi letar efter en bok i kategorin ”Text-ljud-bild Daisy-bok” med titeln ”Medeltiden”. Klicka på kategorin ” Text-ljud-bild Daisy”.

Alla boktitlar för kategorin ” Text-ljud-bild Daisy” listas. Vi söker bland de olika böckerna i vald kategori och väljer den bok vi letar efter. Genom att använda knapparna nästa och föregående längst ned på sidan förflyttas vi mellan de olika sidorna i ämneskategorin. Boken vi nu letar efter heter ” Titel på lämplig bok” så istället för att bläddra runt bland sidorna med böcker kan vi skriva vi in ordet ”Medeltiden” i sökfältet och därefter trycka på sökknappen. Det är även möjligt att söka på författare som ett alternativ till boktitel.

EasyBookshelf har nu hittat boken som vi vill läsa. Vi kan ladda ned boken från Inläsningstjänst genom att klicka på knappen ”Ladda ned”. 

När boken är nedladdad klicka på spela-knappen och EasyBookshelf öppnar boken i läsaren som ingår i EasyBookshelf. Om vi vill fortsätta att läsa samma bok även nästa gång jag öppnar EasyBookshelf hittar vi den enkelt i "Inläsningstjänst AB"-katalogen under fliken "Mina böcker" i EasyBookshelf.