GuideReader gebruiken - Voor computers

In deze video, leren we u met uw toetsenbord en muis GuideLezer te gebruiken. Meer informatie op https://www.yourdolphin.com/support

Transcript

In deze video, leren we u met uw toetsenbord en muis GuideLezer te gebruiken.

Als u de voorkeur geeft aan het toetsenbord,  kunt u zich verplaatsen in het scherm met behulp van de pijltoetsen rechts onderin uw toetsenbord. Druk op de ‘pijltoets naar beneden’ om te verplaatsen naar het volgende item op het scherm,

[GuideLezer: Boeken, twee van zes. Selecteer voor het lezen van een boek deze optie. Kranten en tijdschriften, drie van zes. Selecteer voor het lezen van een krant deze optie.]

En druk op de ‘pijltoets naar boven’ om naar he vorige item te gaan.  

Wanneer u een item heeft gevonden waarmee u wilt werken drukt u op de entertoets die zich links boven de pijltoetsen bevindt. Zodra u op de Entertoets drukt wordt het item geselecteerd en een nieuw scherm wordt geopend. Als u terug wilt gaan naar het vorige scherm drukt u op de escapetoets die zich links bovenin op het toetsenbord bevindt.

Geeft u de voorkeur aan de muis dan kunt u  door de items verplaatsen met behulp van de volgende en vorige knoppen die zich aan de linker en rechter zijkant van het scherm bevinden. Klik op de ‘volgende’ knop aan de rechter zijkant om naar het volgende item te gaan en klik op de ‘vorige’ knop aan de linker zijkant om naar het vorige item te gaan.

Als u het item dat u zoekt heeft gevonden verplaatst u de muisaanwijzer naar de OK knop rechts onderin het scherm en klikt er eenmaal op. U kunt ook een item op het scherm selecteren door de muisaanwijzer erboven te plaatsen. Klik er eenmaal op om te horen welk item het is en klik er tweemaal  op om het item te openen. Als u terug wilt gaan naar het vorige scherm klikt u op de terug knop links onderin het scherm.

Wanneer u bepaalde schermen opent verschijnt er een blauwe knop links bovenin het scherm. Dit is de ‘Acties’ knop waarmee u een lijst met Acties kunt openen voor het scherm dat u momenteel geopend heeft. Als u bijvoorbeeld een boek aan het lezen bent en u wilt naar een volgend hoofdstuk springen drukt u op de Acties knop. Om het Acties menu te openen drukt u op “F2” op het toetsenbord of klikt met de muis op de blauwe knop links bovenin het scherm.

Indien u op een willekeurig moment help nodig heeft drukt u op  F1 op uw toetsenbord en GuideLezer opent enkele nuttige tips voor het scherm dat u momenteel gebruikt. Voor Help en Informatie houdt u de controltoets ingedrukt en drukt dan op F1 op uw toetsenbord of klikt op de gele knop rechts bovenin het scherm met behulp van de muis. Hier vindt u nuttige informatie over uw eenheid inclusief tijd en datum, over een verbinding met internet en of u eventuele nieuwe meldingen heeft.  

Onthoudt:

  • Voor het verplaatsen tussen de verschillende items op het scherm gebruikt u de pijltoetsen ‘omhoog’ en ‘omlaag’ op het toetsenbord  of klikt op de ‘volgende’ en ‘vorige’ knoppen met behulp van de muis.
  • Om een item te selecteren druk op de ‘enter’ toets op uw toetsenbord of ga terug naar het vorige scherm door te drukken op de escapetoets.
  • Om een item te selecteren met de muis klik op de OK knop of ga terug naar het vorige scherm door op de ‘terug’ knop te drukken.
  • Druk op F2 op uw toetsenbord voor het openen van een lijst met Acties voor het scherm dat u momenteel gebruikt, of klik op de blauwe knop links bovenin het scherm met behulp van de muis.
  • Voor helpinformatie op elk willekeurig moment druk op F1 op uw toetsenbord,
  • Of klik op de gele knop rechts bovenin het scherm.

We hopen dat u plezier heeft van GuideLezer. Tevens kunt u op elk willekeurig moment hulp vragen door contact op te nemen met uw lokale leverancier.