EasyReader - Verander de uitspraak van bepaalde woorden

De manier waarop sommige woorden worden uitgesproken door EasyReader zijn te wijzigen met behulp van de optie ‘Uitspraak’ in de audio instellingen van EasyReader:

1. Tik in de Lezer op de ‘Audio instellingen’ knop icon rechts bovenin het scherm.
  2. Kies uw lijst met verkeerd uitgesproken woorden in het ‘Uitspraak’ oproepmenu of kies de ‘Toevoegen aan uitspraaklijst’ knop iocn om een nieuwe lijst aan te maken.
  3. Gebruik de ‘Uitsprakenlijst bewerken’ icon knop om een nieuw woord in te voeren in uw lijst.
  4. Type het woord dat EasyReader niet correct leest in het ‘originele woord’ veld.
  5. Type dan de manier waarop EasyReader het woord ‘zou moeten uitspreken’. Gebruik de test knop om te controleren of het woord beter wordt uitgesproken.
  6. Zodra u tevreden bent met de uitspraak van het woord kiest u ‘in de lijst opslaan’ en kies daarna ‘terug’ of ‘sluiten’ links bovenin het scherm om terug te keren naar de Lezer.

Indien u een uitsprakenlijst heeft aangemaakt kunt u snel een bepaald woord eraan toevoegen met behulp van de oproep taakbalk. Dit gaat als volgt:

1. Tik en houdt uw vinger op het woord dat niet juist wordt uitgesproken. Wanneer u uw vinger weg haalt zal EasyReader een oproep taakbalk openen.
  2. Selecteer de ‘correctie toevoegen’ knop in de opgeroepen taakbalk. EasyReader opent het scherm van de uitsprakenlijst en voegt het niet juist uitgesproken woord toe in het ‘originele woord’ veld.
  3. Type de manier waarop EasyReader het woord ‘zou moeten uitspreken’. Gebruik de test knop om te controleren of het woord beter wordt uitgesproken.
  4. Zodra u tevreden bent met de uitspraak van het woord kiest u ‘in de lijst opslaan’ en kies daarna ‘terug’ of ‘sluiten’ links bovenin het scherm om terug te keren naar de Lezer.